schaduw

Jan Peijnenburg

Projectleider Ruimte en beleidsadviseur Water & Riolering
"Ik heb tot op de dag van vandaag geen spijt van deze stap"

Toen er bij gemeente Hilvarenbeek een vacature voor waterbeheerder en –beleidsmedewerker beschikbaar kwam, ben ik puur uit nieuwsgierigheid op bezoek gegaan. En daar kwam ik veel enthousiaster van terug dan vooraf de bedoeling was.

‘Een leven als ambtenaar, dat past toch niet bij mij als een gedreven, ambitieus en sociaal persoon?’ dacht ik nog. Maar na een paar telefoontjes met kennissen van mijn ouders die ook bij de overheid werkten was ik overtuigd; juist een kleine gemeente zou mij de verantwoordelijkheid en het vertrouwen geven om me sneller te laten ontwikkelen! En dat in een wereld met politieke dynamiek en veel contact met inwoners en collega’s van buurgemeenten.

Ik heb tot op de dag van vandaag ook nog steeds geen spijt dat ik deze stap heb gemaakt. Buiten de ruimte die ik kreeg voor cursussen om door te groeien naar projectleider, heb ik binnen een hechte club aan mensen die er echt met passie het beste van Hilvarenbeek willen maken, een plek gevonden waar ik mijn hobby met veel plezier mag uitoefenen! Het voordeel van deze kleine gemeente is dat je met de korte lijntjes snel kunt schakelen van wethouder tot buitendienstmedewerker. Je moet er wel tegen kunnen dat je werkt als generalist op een vakgebied, waar je bij een grote gemeente direct in een hokje wordt geplaatst als specialist.

Natuurlijk denk ik wel eens aan mijn verdere toekomst, maar besef ik me dat deze gemeente een ideale kweekvijver is om tot een maximale ontwikkeling kunt komen, zolang je zelf de kansen aangrijpt. Nog steeds ben ik gedreven aan de slag met het mooier maken van de openbare ruimte in onze gemeente, vergroot met acties de bewustwording van klimaatontwikkeling en pak bij ruimte in mijn agenda allerlei kansen die op mijn pad komen!