Testimonial

Ontmoet onze talenten

Profielfoto van Mark

Mark

Medewerker grijs

Gemeente Waalwijk

"Ik vind mijn werk echt heel dankbaar en waardevol"

Als Medewerker grijs ben ik al 23 jaar met veel plezier verbonden aan de gemeente Waalwijk. 23 jaar, wat een tijd! En dat in een heel afwisselende functie. Mijn taken zijn heel divers. Zo onderhoud ik speeltuinen, plaats ik straatmeubilair, onderhoud ik straatwerk en kolken, los ik rioolverstoppingen op, vervang ik verkeersborden en ondersteun ik bij evenementen zoals de 80 van de Langstraat. Ook draai ik mee in de gladheidsbestrijding en ruim ik weesfietsen en oliesporen op.

Geen dag is hetzelfde

Het leukste van mijn functie vind ik, dat als ik in de ochtend in mijn bus stap, mijn hele planning kan veranderen, omdat er iets met urgentie tussen door kan komen. Het feit dat mijn dag nooit hetzelfde is, maakt het voor mij heel uitdagend en interessant. Je moet ontzettend snel kunnen schakelen, beslissingen nemen en prioriteiten kunnen stellen wat wel of geen voorrang heeft. Je weet dus nooit wat er op je pad komt. Daarnaast hebben we natuurlijk een ontzettend leuk team, waar je op kunt rekenen en dat altijd in is voor een lolletje.

Dankbaar werk

Ik woon zelf in Sprang-Capelle en zocht destijds een werkgever in de buurt. Ik ben binnen 7 minuten met mijn fiets op het werk. In eerste instantie solliciteerde ik op een functie als groen medewerker. Maar uiteindelijk heb ik mijn plek gevonden binnen 'team grijs'. Wat ik ook heel leuk vind, is dat ik onderweg dingen zie die ik tijdens mijn jaren bij de gemeente gemaakt heb. Bijvoorbeeld het plaatsen van een bankje. Daar maken fietsers nu dankbaar gebruik van. Of de stoep die ik voor een oudere dame gerepareerd heb. Ook haal ik veel plezier uit mijn werk doordat mensen vriendelijk naar me zwaaien als ik in m'n gemeentebus rijd. Dan zeggen ze dat ze me kennen doordat ik het riool of de stoep heb gerepareerd. Ik vind het echt heel dankbaar en waardevol werk.

Verantwoordelijkheid

We hebben bijna 50.000 inwoners in Waalwijk en dus ook bijna 50.000 klanten te bedienen. Dit zorgt voor veel diversiteit en leuke contacten tijdens mijn werkdag. We moeten samen met 400 collega's zorgen dat de mensen tevreden zijn. Ik ben daar een kleine schakel in, maar ik voel me daar écht verantwoordelijk voor.

Doen wat je wilt doen, dat verdien jij!

Wat ik vroeger wilde worden: dat is een grappig verhaal. Ik was op de basisschool een erg dromerige jongen. Ik keek graag naar buiten, in plaats van naar het bord. Iedere week zag ik een grasmaaier langsrijden. Ik kon mijn aandacht daar niet vanaf houden en keek hem tot de horizon na. En jaren later.. solliciteerde ik daarom in eerste instantie op een 'groene functie' in Waalwijk. Maar na twee jaar ben ik terecht gekomen in de functie stratenmaker en dit is de functie die ik nog steeds met veel plezier en enthousiasme bekleed. Echter miste ik het grasmaaien en het hovenierswerk wel. Maar mijn functie in het grijs is mij toch erg geliefd, wat maakt dat ik na al die jaren nog steeds in het team grijs te vinden ben. Ondanks dat heb ik jaren geleden wel de keuze gemaakt om minder uren te gaan werken, zodat ik mijn eigen hoveniersbedrijf kon opzetten. Nu kan ik het beste van de twee banen naast elkaar combineren!

arrow_back Terug naar overzicht